Andreea Veres

COORDONATOR, PSIHOLOG SI TERAPEUT ABA

Absolventa a facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, cu master in Psihologie Clinica si Psihoterapie in cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza, Iasi si Jagellonian Polonia.

Inca din primul an de facultate am inceput sa lucrez ca terapeut , shadow sau practician in cadrul unor centre de recuperare sub supervizarea unor coordonatori de specialitate. In terapia copiilor cu autism nu este suficienta doar o simpla abordare si tocmai de aceea am urmarit mai multe specializari, cursuri, schimburi de experienta in Romania si strainatate si conferinte. Astfel am acumulat experienta in consilierea cuplului si a familiei, terapiei ABA, terapiei de integrare senzoriala, a tehnicilor logopedice si ludoterapiei.

Consider ca pentru o dezvoltare completa copilul are nevoie de implicarea tuturor persoanelor cu care interactioneaza. Terapeutul trebuie sa fie suportiv, respectos, intelegator, iubitor atat cu copilul cat si cu parintele acestuia. Fiecare comportament este exteriorizat de o emotie, iar pentru a schimba comportamentul trebuie sa avem in vedere ce sta in spatele acestuia.

Evolutia copilului difera si nimeni nu poate anticipa anumite abilitati important este ca invatarea sa existe si sa nu se piarda scopul terapiei acela de integrare si autonomie..