Inaugurarea Centrului Ingerasii din Bacau
Astazi a fost o zi mare. Inaugurarea oficiala a centrului nostru. Am avut oaspeti de seama si ne-am bucurat de prezenta presei. Le-am povestit despre planurile noastre, viziunea si incercarile prin care trecem.
Am dorit sa le oferim si prajiturele dar copilasii nostri nu au rezistat tentatiei de a le gusta si ...... i-am lasat sa se bucure.

Relatam un pic din spusele prietenilor :)
Ramona Stanciu - Terapie Integrare Senzoriala
Am fost astazi invitată la deschiderea Centrului de zi pentru copii cu autism Ingerasii Din Bacau . Am gasit un centru frumos si foarte bine structurat, gandit sa vină in întâmpinarea nevoilor copiilor cu autism, o echipă profesionistă, implicată si dedicată in tot ceea ce face. Este genul de centru pe care mi l-as fi dorit sa existe cand George era la inceput de drum.
Atunci când parintii iau initiativa sa deschidă servicii de recuperare pentru copiii lor si pentru alti copii cu acelasi diagnostic, motivatia de a face lucrurile bine, responsabil si de calitate, este 110%.
Felicitari parintilor! Sunt sigura ca prin initiativa voastră veti schimba vieti!!! Jos pălăria!!!
Articol Desteptarea
Primul eveniment al Asociației "Îngerașii din Bacău", după înființare, a fost "Ziua porților deschise", organizată joi, de la ora 9. La fel ca alți băcăuani, am vrut și noi să aflăm ce face asociația și pentru cine face. Am fost întâmpinați de Andreea Miron-Tănase, copreședinte, care ne-a condus printre jucăriile terapeutice și ne-a ajutat să-i cunoaștem pe beneficiari: copiii cu autism și părinții lor.
Pe lângă multe alte servicii, ceea ce oferă nou această organizație este grupul de socializare pentru copiii mari. "Deoarece nu exista o asociație care să aibă grupuri de socializare pentru copiii mai mari de șapte ani am fost nevoiți să înființăm propria asociație, din fonduri proprii", a mărturisit Nicoleta Filip, copreședinte.
Centrul este frecventat de copii cu vârsta între 7 și 14 ani, care formează "Grupul de socializare", dar și de alți copii care beneficiază de terapie "unul la unul", ceea ce înseamnă că psihologul lucrează cu un singur copil. Aceste ore de terapie sunt foarte importante, dar la fel de important este să nu izolezi copilul autist, afirmă părinții. Dar cum să-l salvezi de izolare când societatea ridică bariere?